
لرستان در زمینه گردشگری ظرفیتهای بسیاری دارد که با واگذاری آنها به بخش خصوصی میتوان تحولی بزرگ در این صنعت به وجود آورد.طرح مجتمع گردشگری مخملکوه یکی از این ظرفیتهاست که در منطقه مخملکوه شهر خرمآباد اجرا میشود تا به رونق گردشگری در این شهر منجر شود. این مجتمع گردشگری شامل بخشهای مختلفی برای مسافران و گردشگران همچون اقامتی، پذیرایی، رستوران سنتی، کافیشاپ و... است.در حال حاضر این مجتمع بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و فاز اول آن آماده بهرهبرداری است. استفاده از این ظرفیت گردشگری، علاوه بر توسعه استان، به معرفی سایر جاذبهها و کسب درآمد و عایدی خوب از بخش گردشگری منجر میشود.
پیشرفت ۶۰ درصدی کل پروژه
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در این زمینه به خبرنگار ما میگوید: پروژه مجتمع گردشگری با عنوان «دهکده گردشگری و سلامت مخملکوه» به وسیله بخش خصوصی در ورودی پارک جنگلی خرمآباد در حال اجراست.«مهدی بهاروند» میافزاید: این مجتمع ۱۸ هزار متر مربع مساحت دارد و برای آن بخشها و فازهای متعددی از جمله اقامتی و پذیرایی پیشبینی شده است که در حال ساخت هستند.
وی با بیان اینکه کل پروژه در حال حاضر ۶۰ درصد پیشرفت دارد، میگوید: فاز اول آن شامل مراکز اقامتی و رستوران به زودی به بهرهبرداری میرسد. در این فاز ۵۷ سوئیت و اتاق، بخش پذیرایی، سفرهخانه سنتی و کافیشاپ دیده شده است. این مسئول به هزینههای صرف شده برای این پروژه اشاره و بیان میکند: طبق گفته مشاور پروژه، تاکنون حدود ۱۲ میلیارد تومان توسط سرمایهگذار برای آن هزینه شده و برای اتمامش به ۷۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است.
مزایای تکمیل پروژه
بهاروند عنوان میکند: بخش سلامت پروژه یکی از مهمترین مزایای این طرح است که به عنوان اولین مرکز گردشگری سلامت با سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان ساخته میشود. در این مجتمع از بهترین مواد غذایی طبیعی و... برای مسافران و گردشگران استفاده میشود.معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی لرستان ادامه میدهد: اشتغالزایی طرح یکی دیگر از موارد مهمی است که این استان به آن نیاز دارد. بخش گردشگری میتواند نقش مهمی در ایجاد اشتغال و توسعه آن برای جوانان و بهویژه افراد بومی و محلی و توسعه پایدار روستاها و گردشگری آنها داشته باشد.
آمادگی فاز اول مجتمع برای بهرهبرداری
مجری پروژه مجتمع گردشگری و سلامت مخملکوه نیز با اشاره به هدف اجرای این پروژه میگوید: هدف از اجرای این پروژه برداشتن گامی برای توسعه استان است. معتقدم که با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان میتوان بهترین درآمدها را کسب کرد و از همه مهمتر در جهت توسعه و پیشرفت استان گام برداشت.
«فضلالله نجفی» میافزاید: مجتمع دارای یک پکیج شامل سالنهای چندمنظوره با سازه بتنی و به سبک سیاهچادر، سوئیتهای اقامتی به سبک خانههای گلی، رستورانهای سنتی و استخر ماهی است. درصدد هستیم در بخشی زمین پروژه یک روستا به سبک نیاکان خود با خانههای گلی و بازارچه احداث کنیم.
وی اظهار میکند: این مجتمع گردشگری در حال حاضر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و فاز اول آن شامل رستوران و واحدهای اقامتی دارای ۹۰ درصد پیشرفت است.نجفی به اشتغالزایی طرح نیز اشاره میکند و ادامه میدهد: هر طرحی اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم دارد. فاز اول این طرح شامل رستوران و مراکز اقامتی، در صورت بهرهبرداری، برای ۱۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم دارد. در بخشهای دیگر نیز قطعا اشتغالزایی خواهیم داشت.
نیاز به حمایت از سرمایهگذاران
همچنین، یک کارشناس در گفتوگو با همشهری به یکی از چالشهای پیش روی سرمایهگذاری در استان اشاره میکند و میگوید: یکی از اصلیترین و مهمترین چالشهای پیش روی سرمایهگذاری در بخش گردشگری و سایر بخشها در استان مسائل مالی است. سرمایهگذار بخشی از کار را با سرمایه خود پیش میبرد و برای بقیه آن دولت باید او را حمایت و با تسهیلات ارزانقیمت و... بازگشت سرمایه را برای او تضمین و بهصرفه کند.
«محمد یعقوبی» اظهار میکند: وارد کردن سرمایهگذاران به پروژهها برای شروع کار و عدم حمایت از آنها در میانههای راه باعث میشود در وهله اول آنها سرمایه خود را از دست بدهند یا عملا غیرقابل استفاده شود. این کار در وهله بعد نیز دلسردی سایر سرمایهگذاران را در ورود به استان در پی دارد. ترس از تجربه چنین سرمایهگذاریهایی سبب میشود سرمایهگذاران دیگر به دنبال ریسک نباشند.
وی میافزاید: واحدها یا ادارات دولتی که دارای طرحهای سرمایهگذاری هستند، تنها سرمایهگذار را پای کار میآورند و با نشان دادن در باغ سبز و مشوقها وی را به سرمایهگذاری ترغیب میکنند. اما بعد از گذشت مدتی از شروع کار، آنها تنها به ارائه معرفینامههایی بسنده میکنند و این خود سرمایهگذار است که باید به دنبال رایزنی برای دریافت تسهیلات باشد.یعقوبی عنوان میکند: این در حالی است که ارگانها به عنوان کارفرما وظیفه دارند این راه را برای سرمایهگذاران هموار کنند تا گره از کار نهایی شدن پروژهها باز شود. اگر چند طرح در هر بخش به سرانجام برسد، بخش خصوصی بیشتر به سرمایهگذاری ترغیب میشود.
***
لرستان جاذبههای گردشگری متعددی دارد و در صورت فراهم کردن بسترهای مورد نیاز میتوان به توسعه صنعت گردشگری در این استان امیدوار بود زیرا امروزه گردشگری به عنوان یکی از صنعتهای درآمدزا در دنیا مورد توجه است.لرستان با وجود ظرفیتهای فراوان در حوزه گردشگری از جمله اماکن تاریخی و باستانی و طبیعت زیبا و بکر فاقد زیرساختهایی همچون مراکز و مجتمعهای گردشگری و اقامتی است و لازم است مسئولان و نمایندگان استان به حمایت از این بخش بیشتر توجه کنند.